24h Baleares.

24h Baleares.

Seminario sobre contratación pública para Administración Local organizado por Govern y Felib en colaboración con Fondos MRR.

Seminario sobre contratación pública para Administración Local organizado por Govern y Felib en colaboración con Fondos MRR.

El Govern de les Illes Balears, a través de la Direcció General de Fons Europeus, en col·laboració amb la Federació d'Entitats Locals de les Illes Balears (Felib), ha posat en marxa un seminari sobre contractació pública en l'execució dels Fons MRR destinats a l'Administració Local.

Segons un comunicat de premsa de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Innovació, la Direcció General de Fons Europeus i la Felib han organitzat un seminari en línia sobre les especificitats de la contractació pública en l'execució dels fons MRR dirigit als alcaldes, secretaris, interventors i responsables dels fons europeus de les administracions locals.

La directora general de Fons Europeus, Bàrbara Barceló, ha destacat en la seva intervenció que les Illes Balears van ser la primera comunitat en adaptar plecs tipus per a contractes finançats amb MRR. Barceló també ha valorat aquestes accions formatives realitzades per la direcció general ja que "constitueixen una eina molt útil per als gestors de fons europeus".

Per la seva banda, la formadora del seminari i secretària de la Junta Consultiva de Contractació Administrativa de la CAIB, Matilde Martínez, ha explicat el treball de l'administració autonòmica per a l'adaptació i el compliment de les obligacions de gestió dels fons MRR en matèria de contractació. En una exposició molt detallada i tècnica, Martínez ha abordat les especificitats de l'expedient de contractació, l'execució del contracte i el plec tipus, entre altres qüestions.

Per últim, la directora general de Fons Europeus ha recordat que totes les accions formatives organitzades per l'Oficina d'Inversions Estratègiques (OIE) estan disponibles per als gestors a la web pròpia de l'OIE.