Inversiones millonarias destinadas a mejorar el suministro de agua en municipios de Mallorca bajo el Pacto por el Agua.

Inversiones millonarias destinadas a mejorar el suministro de agua en municipios de Mallorca bajo el Pacto por el Agua.

El Govern de les Illes Balears y el Consell de Mallorca han destinat un total de 19,3 milions d'euros al projecte Pacte per l'Aigua, amb l'objectiu de millorar el subministrament urbà d'aigua als pobles de Mallorca. A través d'un conveni de col·laboració, el Govern ha transferit 14,3 milions d'euros al Consell, mentre que aquesta institució ha aportat altres cinc milions d'euros.

La líder de l'Executiu autonòmic, Marga Prohens, ha destacat la importància de reduir les fuites d'aigua a la xarxa, actualment d'un 27 per cent, així com l'objectiu de reduir-les per sota del 17 per cent abans de 2027. Prohens ha subratllat que és una quantitat important i que no es pot mirar cap a una altra banda.

Llorenç Galmés, president del Consell, ha expressat el compromís de l'entitat en aquest sentit, afirmant que l'aigua és un bé escàs i que no es pot permetre que es perdin fins al 27 per cent a causa de l'estat deficient de les infraestructures. Galmés ha advertit que en alguns municipis les pèrdues d'aigua arriben al 60 per cent.

En resum, el Govern i el Consell de Mallorca estan treballant conjuntament per aportar ajudes directes als pobles de Mallorca per a la millora del subministrament d'aigua urbà i reduir les pèrdues d'aigua en la xarxa.

Tags

Categoría

Islas Baleares